Mészáros Nikoletta vagyok, 

dietetikus és jelenleg pályaelhagyó.  

2015-ben végeztem az egyetemen, majd dolgoztam különböző intézményekben mint dietetikus, élelmezésvezető, tele ambícióval és világmegváltó ötletekkel. Volt lehetőségem több területen is kipróbálni magam a dietetikán belül, de egyik sem kötött le igazán hosszabb távon. 
2019-ban váltottam munkahelyet, és jelenleg is Patient Safety Administrator-ként dolgozom egy gyógyszercégnek, mellette pedig van időm és energiám megélni a kreativitásom. 

2018-ban elindítottam egy külön Instagram oldalt a receptjeimnek. Kezdetben inkább szakmai dolgokat posztoltam, majd hamar kialakult az ételfotózás iránti szenvedélyem. 

Számomra egyfajta virtuális receptes füzet ez a blog és az Instagram profil is,

hiszen gyorsan és könnyedén megtalálom a recepteket az oldalakon keresztül. Ha pedig éppen nem tudom mit főzzek, akkor is csak ránézek a feltöltött receptekre és választok valamit.  
Kevés receptkönyvem van, egyrészt mert alig sütök/ főzök belőlük, másrészt sajnálom a konyhába kivinni őket és összemaszatolni. Ha valamihez receptet keresek ahhoz először az internetet ütöm fel, és vagy egy post it-ra kiírom a hozzávalókat (az elkészítési mód azért megy már fejből is 😀 ) vagy pedig a telefonon követve megfőzöm. Mindezek ellenére nagyon szeretem az igényes receptkönyveket. 

Ennek köszönhetően próbálom olyanra formálni a blogot, hogy egy könnyen kereshető, a hétköznapokban is gyakorlatias kategóriák szerinti rendszerezéssel elérhetők legyenek a receptek mindenki számára. 

A receptek abszolút a saját konyhámat tükrözik. Nagyon ritkán használok kristálycukrot, bőolajban sütést, a fehér lisztet is rendszerint minimum felesben keverem teljes kiőrlésű liszttel majd abból készítek tésztákat.

Ha három kedvenc alapanyagot kellene megnevezni, az a kecskesajt, édesburgonya és a rukkola lenne.

Együtt mennyeik, de külön-külön is nagyon szeretem őket.

2021-ben másfél év parkoló pálya után végre újra utazhattunk. Ezidő alatt bennem is átértékelődtek dolgok, többek között az is, hogy jobban értékeljem azokat az élményeket amiket ezen alkalmakkor megélünk. Az első utunk alkalmával fogalmazódott meg bennem, hogy miért is ne készíthetnék egy gyűjteményt ezeknek az élményeknek?! És ha már úgyis virtuális albumként működik ez a blog, a gasztrokalandozásaink barátságosan megférnek a receptek mellett. Plusz inspirációt is adhat bárkinek, ha éppen egy másik nemzet konyhájából szeretne valami finomat kipróbálni, elkészíteni.

Így indult el az AJÁNLÓ menüpont, amiben az utazásaink alkalmával kipróbált éttermeket, étkezdéket próbálom bemutatni a saját szemszögünkből.