RÓLAM

Mészáros Nikoletta vagyok, dietetikus és jelenleg pályaelhagyó.  

2015-ben végeztem az egyetemen, majd dolgoztam különböző intézményekben mint dietetikus, élelmezésvezető, tele ambícióval és világmegváltó ötletekkel. 2018-ban pályát módosítottam és jelenleg is Patient Safety Associate-ként dolgozom egy gyógyszercégnek, mellette pedig van időm és energiám kiélni a kreativitásom. 

2017-ben kezdtem el érdeklődni az ételfotózás iránt főleg szakmai indíttatásból. Könnyű úgy beszélni órák hosszat a “diétás ételekről”, hogy te tanultad, megfőzted, megkóstoltad, míg a veled szemben ülő nem tudja ugyanezt elképzelni. Ezért gondoltam, hogy megörökítem ezeket az ételeket. 

2018-ban elindítottam egy külön Instagram oldalt a receptjeimnek. Kezdetben inkább szakmai dolgokat posztoltam, majd hamar kialakult az ételfotózás iránti szenvedélyem. 

Számomra egyfajta virtuális receptes füzet ez a blog és az Instagram profil is, hiszen gyorsan és könnyedén megtalálom a recepteket az oldalakon keresztül. Ha pedig éppen nem tudom mit főzzek, akkor is csak ránézek a feltöltött receptekre és választunk valamit.  

Kevés receptkönyvem van, egyrészt mert alig sütök/ főzök belőlük, másrészt sajnálom a konyhába kivinni őket és összemaszatolni. Ha valamihez receptet keresek ahhoz először az internetet ütöm fel, és vagy egy post it-ra kiírom a hozzávalókat (az elkészítési mód azért megy már fejből is 😀 ) vagy pedig a telefonon követve megfőzöm. 

Mindezek ellenére nagyon szeretem az igényes receptkönyveket. Persze most már itt is elsősorban az ételfotókat nézegetem, aztán a recepteket. 😀

Ennek köszönhetően magamból kiindulva próbálom olyanra formálni a blogot, hogy egy könnyen kereshető, a hétköznapokban is használatos kategóriák szerinti rendszerezéssel elérhetők legyenek a receptek mindenki számára. 

Ha bármilyen további kérdésed vagy észrevételed lenne az oldalon megtalálható bejegyzésekkel kapcsolatban IDE KATTINTVA megteheted.