Spenótos-ricottás falatka

Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

10 perc

20 perc

14-15 db

Vendégváró receptekből nincs elég mennyiség. Mindig jól jön egy újabb, ha kicsit szélesíteni szeretnénk a kínálatot vagy éppen ugyanazzal a társasággal járunk össze több alkalommal. Az év végéhez közeledve ezen alkalmak száma akarva akaratlanul is növekszik, hiszen nem csak az adventi időszakban, karácsonykor töltünk több időt társaságban, de jellemzően a szilvesztert is a barátainkkal ünnepeljük.

Ha karácsony helyett szilveszterre tennéd el a receptet, akkor elhelyezheted csillag alakban is a szeleteket vagy egyszerű kör alakban. 🙂

Hozzávalók: 
1 csomag pizza tészta 
1 doboz ricotta 
3 marék spenót 
olívaolaj 
só, bors, szerecsendió 

Elkészítés:
A ricottát a spenóttal, olívaolajjal és a fűszerekkel krémesre keverjük egy aprítógépben. A pizzalapot kiforgatjuk a csomagolásból, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Hosszanti oldalánál feltekerjük, és kb 14-15 egyforma vastagságú szeletet vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket karácsonyfa alakban. Ha szeretnénk tetőzhetjük még az élvezeteket és sajtot reszelhetünk a tetejére, én ezt most kihagytam. 
A csomagoláson található leírás szerint 200 ℃-on kb 20 percig sütjük.

Mártogatosnak készíthetünk hozzá házi paradicsomszószt vagy kínálhatjuk már korábban elrakott házi ketchuppel.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.