Erdei gyümölcsös camembert

Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

20 perc

20 perc

2

A karácsonyi időszak közeledtével egyre gyakrabban keresgélek recepteket, amiket akár egy ünnepi ebéd, vacsora vagy vendégvárás alkalmával elkészíthetek. Rém egyszerű ételek is lehetnek izgalmas előételek, parti falatkák egy kis odafigyeléssel.

Az egyik ilyen a camembert, amit szerencsére édesen/sósan is bátran készíthetünk. Jól passzolnak hozzá az őszi ízek – méz, körte, füge, dió – de ugyanúgy téliesíteni is lehet egy áfonya- vagy erdei gyümölcs mártással, mandulával.

Hozzávalók:
2 db camembert
100g mirelit erdei gyümölcs keverék/áfonya vagy lekvár
1 marék dió
1 marék pirított mandula
gránátalma
só, bors, kakukkfű, olívaolaj
Fűszerek a gyümölcshöz: fahéj, szegfűszeg, citromlé, gyömbér, ánizs, édesítő

Elkészítés:
A camembert közepébe egy X alakot vágunk, majd meglocsoljuk finoman olívaolajjal, egy kevés sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 180 ℃-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A mirelit gyümölcsöt egy forraló edénybe rakjuk, majd elkezdjük hevíteni. Fűszerezésnek mehet bele fahéj, szegfűszeg, édesítő, citromlé, leheletnyi gyömbér, ánizs. Addig főzzük, amíg egy kissé sűrűbb, lekvár szerű szószt nem kapunk. Ha már kész lekvárt használunk, akkor természetesen ez a lépés elhagyható.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót és a mandulát.

Ha megsültek a sajtok, tányérra helyezzük őket, mindegyiket 4-4 felé osztjuk. (Ha csak 2 főre készítjük, akkor ez a lépés elhagyható.) 2-3 kanálnyi gyümölcsszószt/ lekvárt rakunk rá, tetejét megszórjuk a pirított dióval és mandulával. Végül pedig 1-1 kanál gránátalma maggal díszítjük.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.