Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

15+60 perc

10 perc

40-45

Linzer, mézeskalács, isler.. teljesen mindegy, csak omlós tészta legyen. Nálam ezek a kedvenc aprósütemények, egyrészt mert szeretek szórakozni a kiszúrással, másrészt mert talán még sosem sikerült elrontani őket – ellenben a kelt tésztákkal.

Hozzávalók:
100g teljeskiőrlésű liszt
100g fehér liszt
100 g vaj/ margarin
66g hideg víz
18g negyedannyi édesítő
10 dkg darált dió
1 tojás sárgája
1tk. sütőpor
vanília aroma/ őrlemény
fahéj

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba. Kockázzuk a hideg vajat/ margarint, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és tésztát gyúrunk belőle.
40-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.

Ha letelt a pihentetési idő akkor 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk. 180 ℃-on kb 10 percig sütjük. Ha kihűltek, lekvárral megkenjük az egyik felét és összeillesztjük őket.

Az utolsó lépés elhagyható, akár hagyhatjuk üresen is őket. Tea, kávé mellé tökéletes választás napközben is, nem csak karácsonykor.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.