Vegán lilarépás ragu

Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

20 perc

30 perc

3

Bolognait már nagyon sokan sokféle módon próbáltak húsmentesen elkészíteni, ahogyan én is tettem egy korábbi receptemben (link). Most viszont hagytam, hogy az intuíció vezéreljen, és készítettem valami nagyon finomat, aminek abszolút semmi köze a bolognaihoz (szerencsére).

Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma felkockázva
1 nagy gerezd fokhagyma
3 db szárzeller kockázva
3 db kisebb/vékonyabb lilarépa karikázva
1 db hámozott paradicsomkonzerv
1 dl zabtejszín (opcionális – elhagyható)
fűszerek: só, bors, oregáno, bazsalikom, szárított koriander, fahéj
1/2 – 1 ek. olaj

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát kb fél evőkanálnyi olajon sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal jól lepirítom. Ha már kezd pirulni a hagyma, akkor elértük a kívánt ízt.

Hozzáadjuk a felkarikázott lilarépát és a felkockázott szárzellert. Kevés vizet öntök alá és fedő alatt megpárolom őket. Ízlés szerint pároljátok, nálam egy kicsit még roppanós lett (nem szeretem annyira a szétfőtt dolgokat), de ha puhára főve szeretitek, akkor nyugodtan pároljátok addig.

Ha már elérte a kívánt állagot, jöhet a paradicsom hozzá, a fahéj, koriander és én egy kevés édesítőt adtam hozzá, mert túl savasak számomra az ilyen konzervek. Kóstoljunk és ha szükséges mehet még hozzá az elején hozzáadott fűszerekből is.

Forraljuk össze, és a végén jöhet a zabtejszín. Ezt azért írtam opcionálisra, mert nekem így jobban tolerálja a szervezetem a paradicsomos dolgokat, de igazából el is hagyható. 

Köretnek készíthetünk hozzá spagetti tésztát vagy cukkini spagettit, a végén pedig sajttal és friss bazsalikom levéllel is megszórhatjuk.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.