Túrókrémes pohárdesszert

Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

Egyszerű, gyors és még mutatós is egy pohárban tálalva. Túrókrémet legegyszerűbb megvenni csak a boltban, be van ízesítve, gyorsan bekanalazza az ember és már pipálhatjuk is a listáról.

Otthon elkészítve is majdnem ennyire egyszerű, viszont sokkal élvezetesebb lesz. Pohárban tálalva különböző friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsraguval a szemünket is kényeztethetjük vele. Bevállalós édesszájúak készíthetik karamellel vagy olvasztott csokival amit aztán hűtőben visszadermesztve még izgalmasabbá varázsolhatunk.

Házi vaníliás túrókrém

Hozzávalók:
250 ml kókusz-mandula ital (cserélhető bármilyen tejre/ növényi italra)
40g vanília puding (1 csomag)
7g negyedannyi édesítő (vagy ízlés szerinti édesítő anyag)
400g félzsíros túró 
1/2 citrom facsart leve, reszelt héja

Elkészítés:
150 ml tejet felteszek forrni az édesítővel elkeverve. A maradék 100 ml tejben feloldom a pudingport majd a melegítetthez adom és egy sűrű pudingot főzök belőle. Többször átkeverve hagyom kihűlni.

Ha kihűlt, akkor hozzáadom a túrót, a citromot és ha nem elég édes még édesíthetjük. Ízlés szerint mehet bele mazsola is akár.
Mindezt 4 egyforma pohárba tálaljuk ki.

Bazsalikomos eper

Hozzávalók:
360g eper
10-12 levél bazsalikom
édesítőszer 
citromlé 

Elkészítés:
Szedjünk ki néhány nagyobb szem epret díszítésnek, de akár el is hagyható ez a lépés. A többit vágjuk félbe, negyedbe, attól függően mekkora eprekkel van dolgunk. 🙂 A bazsalikom leveleket szintén aprítsuk fel késsel, majd adjuk az eperhez. Édesítsük ízlés szerint, majd egy kevés citromlével is locsoljuk meg. Forgassuk össze, és pár percig hagyjuk állni, hogy az ízek kicsit összeérhessenek. 
Osszuk el négyfelé és szedjük a túrókrém tetejére.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.