Tojásmentes tiramisu

Előkészítés

Elkészítési idő

Adag

35 perc

- perc

4-6

Elég régóta készítünk tiramisut otthon, és talán pont ebből adódóan a boltiakat nem igazán kedvelem. A hagyományos, nyers tojásos verziót szoktuk készíteni, viszont mivel ketten vagyunk egy nagy tálra, így egy tojás nélküli változatot dobtam össze.
Melegebb napokon, vagy ha nem szeretnénk nyers tojással rizikózni bátran válasszuk ezt a verziót. Amíg olasz vendégeket nem hívunk, addig biztosan merem állítani, hogy senki nem fog rá panaszkodni. 🙂

Hozzávalók:
250g mascarpone
150g natúr joghurt
fél citrom leve
édesítőszer ízlés szerint
1 kupak vanília aroma
200g babapiskóta
kávé, tej, rum aroma

Elkészítés:
A kávét egy kevés tejjel és rum aromával elkeverjük. Én külön nem édesítem a kávét, hiszen a krém majd úgyis megadja a kellő édességet. A kávénak pedig így jobban kiérződik az íze is.

A mascarponét kikeverem a joghurttal, citrom levével, édesítővel és a vanília aromával.

Előveszünk egy tálat. A babapiskótát megforgatjuk a tejes kávéban és a tál aljára rétegezzük. Majd a krém egyharmadát ráteszem az első réteg kávés piskótára.

Újabb kávés piskóta, újabb mascarpone, újabb kávés pikóta és az utolsó réteg mascarpone.

A tetejét holland kakaóval jó vastagon megszórom.

Pár órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pohárban rétegezve is elkészíthetjük. Itt természetesen a krémet nem kell 3 részre osztani. A fenti mennyiségből kb. 4 pohárdesszert jön ki.

Elkészítetted a receptet?

Jelöld meg Instagramon @nikolettadiet profilt és használd a #készítsgyorsanfinomat hastaget.