A túrógombóc egy fantasztikus étel, amit akár főételként, akár desszertként, de még uzsonnára is bátran fogyaszthatunk – persze, a megfelelő mennyiségben. Mindemellett pedig számos módon elkészíthetjük. Egy alternatív lehetőség a hagyományos búzadara elhagyására, ha lecseréljük például teljes kiőrlésű tönkölydarára.

Adag: 4-6Előkészületi idő: 15 perc,
+ 1 óra pihentetés
Főzési idő: összesen kb 20 perc


500g túró
3 tojás
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölydara
1 csipet só
1 fél citrom reszelt héja

Morzsa:
1/2 bögre zsemlemorzsa

Öntet:
tejföl/ natúr joghurt
édesítőszer (Negyedannyi) ízlés szerint
citromlé ízlés szerint


A hozzávalókat összekeverem, majd 1 órát hűtőben pihentetem, hogy a dara megduzzadjon. Ezt követően nedves kézzel gombócokat formázok belőle. Forró, de nem lobogó vízbe helyezem a gombócokat, és amint feljöttek a tetejére már rakom is a zsemlemorzsához.

A morzsa most sima panírmorzsa, amit száraz serpenyőben megpirítottam. Illetve darált mákban van megforgatva a gombócok másik fele.

Vélemény, hozzászólás?