Edzés után jól esik egy kis kényeztetés, többek között ilyen volt a Prookies is, ahonnan az ötlet jött. Bár nem kóstoltam a többit, de le merem fogadni, hogy ez a legfinomabb mindközül. Otthoni legyártásban az alábbiak szerint sikerült megvalósítani fehérje nélkül. Persze, ha szeretnéd fehérjével készíteni, akkor nyugodtan keverd bele a zabkása részbe miután kihűlt.

Adag: 4 főElőkészületi idő: 15 percFőzési idő: 1 perc mikroban,
5-10 perc tűzhelyen


2 dl laktózmentes habtejszín 
1 üveg meggybefőtt
7 ek zabpehely
15g wavel étcsoki 
1 ek kakaópor 
Édesítő ízlés szerint 
Víz
tej (opcionális)


1. A zabot összekeverem a kakaóporral, édesítővel. Beletördelem az étcsokit, majd felöntöm tejjel és vízzel. Fél – 1 percre mikróba teszem (érdemes figyelni, nehogy kifusson a zabkása, mert hajlamos rá ). De akár össze is főzhetjük őket. 

2. Amíg hűl az alapunk, a tejszínt hidegen felverjük kemény habbá. Én nem raktam bele semmi édesítőt, mert szerintem önmagában is nagyon finom íze van. 

3. Ha kihűlt a zabkásánk és a habot is felvertük, akkor jöhet a rétegezés. Alulra kerül a zabkása, rá egy réteg lecsepegtetett meggybefőtt, majd a tetejére a hab. 

Ez az adag nekem 4 db kb 300g-os méretű üvegbe volt elég. Egy éjszakát várhatunk “nyugodtan” az elfogyasztással, mert másnapra az ízek összeérnek és biztosan újra el akarjuk készíteni.

Vélemény, hozzászólás?