Elég régóta készítünk tiramisut otthon, és talán pont ebből adódóan a boltiakat nem igazán kedvelem. A hagyományos, nyers tojásos verziót szoktuk készíteni, viszont mivel ketten vagyunk erre a tálra, így egy tojás nélküli változatot dobtam össze.
Melegebb napokon, vagy ha nem szeretnénk nyers tojással rizikózni bátran válasszuk ezt a verziót. Amíg olasz vendégeket nem hívunk, addig biztosan merem állítani, hogy senki nem fog rá panaszkodni. 🙂

Adag: 4-6Előkészületi idő: 35 percSütési idő: –


250g mascarpone
150g natúr joghurt
fél citrom leve
édesítőszer ízlés szerint
1 kupak vanília aroma
200g babapiskóta
kávé, tej, rum aroma


1. A kávét egy kevés tejjel és rum aromával elkeverjük. Én külön nem édesítem a kávét, hiszen a krém majd úgyis megadja a kellő édességet. A kávénak pedig így jobban kiérződik az íze is.

2. A mascarponét kikeverem a joghurttal, citrom levével, édesítővel és a vanília aromával.

3. Előveszünk egy tálat. A babapiskótát megforgatjuk a tejes kávéban és a tál aljára rétegezzük. Majd a krém egyharmadát ráteszem az első réteg kávés piskótára.

4. Újabb kávés piskóta, újabb mascarpone, újabb kávés pikóta és az utolsó réteg mascarpone.

5. A tetejét holland kakaóval jó vastagon megszórom.

6. Pár órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pohárban rétegezve is elkészíthetjük. Itt természetesen a krémet nem kell 3 részre osztani. A fenti mennyiségből kb. 4 pohárdesszert jön ki.

Vélemény, hozzászólás?