Erdei gyümölcsös pite

Erdei gyümölcsös pite

A pitét mindenki szereti és a legtöbb háztartásban szinte az összes hozzávaló elérhető. Mivel most télen a bogyós gyümölcsöknek kevésbé van szezonja, így mirelitet használtam hozzá. Bátran próbálkozhatunk más gyümölcsökkel is, amire figyeljünk, hogy minél apróbbra legyen vágva. Ha esetleg almával, fahéjjal, szilvával készítenénk el a pitét, adjunk a töltelékhez pluszban egy kis fahéjat. 

 

Hozzávalók egy 32 cm átmérőjű formához:

  • 130g fehér liszt
  • 200g tk tönkölyliszt
  • 250g margarin
  • 30g cukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek. jéghideg víz

Töltelék:

  • 3 db tojás
  • 30g negyedannyi
  • 2 dl habtejszín ( 3 dl-t is elbír)
  • 1,5 ek. liszt
  • 2 kupak vanília aroma
  • 3-4 marék mirelit bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 C-ra.

Egy tálba mérjük ki a liszteket. Adjuk hozzá a cukrot,  a  felkockázott margarint és a tojást. Gyúrjuk össze a tésztát. Ha van időnk pihentethetjük egy fél órát a hűtőben, ha viszont egyből sütni szeretnénk (ahogy én is tettem), 2 folpack között nyújtsuk ki a tésztát. Egy mozdulattal átemeljük a formába, a lelógó részeket pedig vágjuk le. 

Nekem nem sikerült pontosan kinyújtani, így a lelógó részekkel pótoltam a hiányzó helyeket oldalt. 

Félretesszük a pitét, amíg a tölteléket gyorsan összedobjuk. A gyümölcs kivételével mindent egy tálba mérünk és kézi vagy gépi robotgéppel összekeverjük. Én csak 2 dl tejszínnel készítettem, valószínű ezért lett ilyen alacsony. Először a gyümölcsöket szórjuk a pitére. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán, majd jöhet rá a töltelék.

Süssük addig, míg a közepe sem remeg már, illetve aranybarna nem lesz a töltelék. Én közben forgattam a sütőben, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Nagyjából 40 perc alatt meg is sül, természetesen sütőtől függően. 




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás