Kókusztejes karfiolkrémleves

Kókusztejes karfiolkrémleves

Lassan de biztosan beköszönt a tél is. Ugyan még egész meleg van napközben novemberhez képest, az esték már kezdenek csípősek lenni. Ilyenkor jól tud esni egy lélekmelengető krémleves. Nem kell megijedni a “leves” szó hallatán, hiszen a zöldségek egész gyorsan elkészülnek, aztán már csak egy pár perces aprítással zárjuk az egész műveletet.

Ha nem kapunk friss alapanyagot már, akár mirelit zöldségből is készíthetünk krémleveseket, hiszen még mindig magasabb a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, mint konzerv társaiknak. Kísérletezhetünk bátran különböző zöldségek párosításával is, de ha a biztosra szeretnél inkább menni, akkor kövesd az alábbi receptet egy kis különleges ízvilágú levesért.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej friss karfiol
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl cocomas vagy 4 dl kókusztej
  • 2 ek. sörélesztő pehely
  • só, fehérbors, fekete bors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. A karfiolt tisztítást követően rózsáira szedjük. Egy tepsiben sütőpapírra helyezzük őket. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk majd sütőben megpirítjuk.
  2. Egy edényben a hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a megpirult karfiolt, egy kicsit még együtt pirítjuk őket.
  4. Felöntjük 4 dl vízzel és 4 dl kókusztejjel vagy pedig 6-7 dl vízzel és 2dl cocomasszal.
  5. Hozzákeverünk 2 evőkanál sötélesztő pelyhet (ha ínyencek vagyunk, bátran mehet még egy kanálnyi), majd puhára főzzük a karfiolt.
  6. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és fehér borrsal.
  7. Miután puhára főtt a karfiol egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Vagy használhatunk blendert, turmixgépet is, csak vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat.
  8. Tálaláskor egy kevés olívaolajat csepegtessünk a tetejére, fogyaszthatjuk pirítóssal, sajtropogóssal, pirított csicseriborsóval vagy csak önmagában, ahogy jól esik.


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás