Citromos-mákos palacsinta másodkézből

Citromos-mákos palacsinta másodkézből

Rengeteg palacsinta receptet találni már az interneten, és mégis mindig lehet valami újat kitalálni. Mindenki ismeri az amerikai palacsintát, ugye?
Az eredeti recept szerintem elég munkaigényes, tekintve, hogy külön kell választani a tojássárgát a fehérjétől, majd ezeket külön felverni. ( Azaz, ez számomra annyit jelent: kétszer elmosni a habverőt, 2 másik edényt is elmosni, plusz a bögréket, amiben szétválasztom a tojásokat.)
Viszont, ha nincs annyi időnk és/ vagy kedvünk ezzel bajlódni, akkor jöhet a zabpelyhes megoldás.
A zabpehely nagyon jó vízmegkötő képessége miatt hamar összeáll a tésztája, és egy kevés sütőpor segítségével pedig elérhetjük a kívánt magasságot is.

Mutatom az egyik zabpelyhes palacsintát, ami nagy kedvencem lett, így a téli szezonban meg különösen.
A recept Anna barátnőmtől van, a dícséret őt illeti, miután mind a tíz ujjunkat megnyaltuk a végén.

Hozzávalók 2 adaghoz:

6 púpos ek. aprószemű zabpehely
3 ek darált mák
1 tk. 4:1 édesítő
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja és annak a leve
kókusztej és víz olyan arányban, hogy kicsit legyen csak leveses

Elkészítés:

10-15 percet pihentetjük, hogy a zab felszívja a nedvességet és megduzzadjon. Egy evőkanálnyi tésztát eloszlatunk a száraz vagy enyhén kiolajozott serpenyőben.

Tipp:

  • Érdemes takarék lángon sütni, mert gyorsan megéghet a palacsinta. Ha úgy érezzük, hogy túl lassan sülne, akkor egy kicsit emelhetünk a fokozaton.
  • Kókusztej helyett használhatunk bármilyen alternatívát (sima tej, mandula, kesudió stb), csak próbáljuk a megfelelő állagot elérni.
  • Tálaljuk friss vagy fagyasztott gyümölccsel, joghurttal, lekvárral, vagy amivel csak jól esik. (A képen reszelt cukormentes étcsoki landolt még bónuszban rajta.)

Jó étvágyat kívánok hozzá!



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás