A tavalyi olaszországi nyaralásunk óta egyszerűen nem tudok betelni az olasz ételekkel. Hiányzik az egész miliő, amit ott átéltünk. Eleinte folyamatosan frusztrált, hogy a kereskedés, ahol jegyet tudtunk venni a buszra, soha nem akkor nyitott, amikor ki volt írva, és szinte a kasszától rohantunk a buszra, hogy elérjük. 🙂 Vagy, hogy sehol egy buszmegállót jelző tábla, sőt, se egy jelző gomb a buszon, mégis bárhol képes volt megállni. A nyaralás végére már elengedtük ezeket az apró dolgokat, leintettük a buszt és kiabáltunk ha le szerettünk volna szállni. Nem stresszeltek azon sem, hogy két busz nem fér el egymás mellett.. A zöldséges készségesen beszedte addig a standját, hogy 5 cm-t arrébb tudjunk húzódni. És nem ment az anyázás.. lepacsiztak egymással és nevettek egy jót.

A hétvégén gondoltam kipróbálom ezt a focaccia receptet, mert már hihetetlen unalmasak az itthon kapható péksütemények, és még milyen drágák!

Nagyon egyszerű a recept, hosszas a kelesztési idő, de abszolút megéri kipróbálni. Ha pedig vendégségbe készülsz, egy tálca sütemény helyett vigyél egy tálca focacciát, nem maradnak el a dicséretek. 😉

Hozzávalók:

  • 500g búzaliszt
  • 20g élesztő
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1,5-2dl langyos víz

Elkészítés:

  1. A lisztet mérjük ki egy edénybe, keverjük el a sóval.
  2. Morzsoljuk bele az élesztőt, majd öntsük hozzá az olíva olajat és kezdjük el keverni. Közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.
  3. Addig dagasszuk, amíg el nem válik a tál falától.
  4. Ezt követően egy tepsibe tesszük, a kezünkkel kinyújtjuk megfelelő nagyságúra.
  5. Kelni hagyjuk 45 percig.
  6. Majd megszúrkáljuk villával, és további 30 percig pihentetjük.
  7. 250C-ra előmelegített sütőben nagyjából 5 percig sütjük, majd lentebb vesszük a hőfokot, nagyjából 200-220 C-on további 30-35 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás