Egyik kedvenc konyhám az olasz konyha, nem csak az isteni házi tésztájuk miatt, hanem a könnyed desszertjeik  is pillanatok alatt elcsábítják az embert.

Az egyik ilyen desszertjük a panna cotta, amit ha le szeretnénk fordítani főzött tejszínt jelent. Biztos mindannyian találkoztunk már vele: remegő pudingok tányérra borítva, különféle gyümölcszselékkel, karamell szósszal, csokoládé öntettel leöntve. Na igen, ez lesz az a 10 perces desszert, aminek a receptjét most olvashatjátok.

Roppant egyszerű elkészíteni. Ha biztosra szeretnétek menni, akkor az alábbi arányokkal bátran kalkulálhattok.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 dl 30%-os habtejszín
  • 1 db lapzselatin
  • 1 ek. cukornak megfelelő édesítő (nálam nagyjából 6-8g negyedannyi volt)
  • 4-5 levél menta

Elkészítés:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatom 5-7 percre, majd jól kinyomkodom a vizet belőle.
  2. Közben a tejszínt egy edénybe öntöm, hozzáadom az édesítőt és az apróra vágott mentát és a kinyomkodott zselatin lapot, majd elkezdem lassú tűzön hevíteni. Folyamatos kevergetés mellett addig hevítsük csak, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Nem szabad felforralni!
  3. Pohárba öntöm a tejszínt és mehet hűtőbe 3-4 órára.
  4. Készíthetünk mellé külön gyümölcsszószt is, én most mandarin lekvárt raktam a tetejére, valamint apróra vágott barackot.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás