A leggyorsabban elkészíthető édességek közé sorolnám a muffint is, hiszen nem igényel sok előkészületet, a végeredményben viszont ritkán csalódunk.
Kávé mellé, desszertnek vagy uzsonnának is megállja a helyét, és mivel kizárólag teljes kiőrlésű lisztből készült, így lassan felszívódó szénhidrátnak minősül. Illetve, a benne lévő zsírtartalom is jócskán csökkenti a felszívódását.

Ha feldobnánk az üres muffint, adhatunk hozzá magvakat, vagy minimális cukormentes étcsokoládét is. Akiknek pedig nincs vércukor problémájuk, nyugodtan megbolondíthatják egy kis nutellával is akár. 🙂

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2,5 dkg negyedannyi édesítő
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • 2 db tojás
  • 70g étolaj
  • 3 ek. almapüré
  • 0.5 dl tej

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat mérjük ki egy edényben, majd keverjük el őket.
  2. Adjuk hozzá a 2 tojást, az olajat és az almaürét.
  3. Egy kézi mixer segítségével óvatosan kezdjük el keverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.
  4. Pár percig elég keverni, majd adagoljuk ki muffin formába.
  5. A sütőt melegítsük elő 170 C-ra, majd süssük kb 20 percig őket. Érdemes tűpróbával ellenőrizni olyan 15 perc környékén, mivel sütőtől függ a sütési idő. (Én 15 perc után alacsonyabb fokozaton sütöttem még 5-6 percig, mert a közepe nyers volt, a teteje viszont már megsült.)
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Tápanyagtartalom:

12 db muffin

Energia: 1397 kcal

Fehérje: 37,4 g

Zsír: 90,2 g

Szénhidrát: 107,2 g

 

1 db muffin:

Energia: 116,4 kcal

Fehérje: 3,1 g

Zsír: 7,5 g

Szénhidrát: 8,9 g

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás