Egy kicsit feltorlódtak a feladatok így az ünnepek előtt, így sajnos lecsúsztam a húsvéti receptek elkészítéséről. De biztos vagyok benne, hogy mindenki talált a kedvének, diétájának, családnak megfelelő kalács recepteket. Viszont ha ennénk valami kis finomságot a délutáni kávé mellé, próbáljuk ki az alábbi kuglófot.

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dkg fehér búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg 4:1 édesítő (vagy ennek megfelelő mennyiségű egyéb édesítő)
  • 3 tojás
  • 85gr almapüré (helyettesíthető 1 db tojással)
  • 1 dl natúr joghurt (helyettesíthető 1 dl tejjel)
  • 0.7 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 1.5 ek kakaópor

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük egy edénybe (a kakaópor kivételével).
  2. Külön egy másik edényben a nedves hozzávalókat is összekeverjük, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  3. Ezután ketté választjuk a masszát, és az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.
  4. A sütőt 150C-ra előmelegítjük.
  5. Egy kuglóf formát kivajazunk, kevés liszttel körbeszórjuk, hogy könnyen ki tudjuk emelni a kész tésztát a formából.
  6. Majd egymást követően beleöntjük a masszákat a formába és sütőbe tesszük 40-50 percre.

A sütési idő változhat sütőtől függően, illetve a formából adódóan. Nekem az 50 perc már sok volt, ezért lett kicsit sötétebb (sima gáztűzhellyel készítve).

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás