Hirtelen felindulásból jött az ötlet erre a palacsinta receptre. Gondoltam edzés után jó lenne valamit harapni, ami nem egy egyszerű fehérjés palacsinta. Így ami a kezem ügyébe akadt azt hozzáöntöttem, kellő mennyiségű vízzel felhígítottam, hagytam kicsit megduzzadni a zabot és mehet is a serpenyőbe. Ugye, hogy milyen egyszerű?

Lássuk a receptet!

Hozzávalók 2 személyre:

100g zabpehely (aprószemű)

25g fehérje por (Myprotein fahéjas csiga ízesítésű whey)

20g Szafi Free vaníliás zabpuding

3 tk. zabliszt

1/3 csomag sütőpor

3-5g negyedannyi édesítőszer (vagy opcionálisan egyéb édesítő)

kb 3 dl víz

100g friss áfonya

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy edényben összekeverem, majd meleg vízzel felöntöm az egészet. 10-15 percig hagyom, hogy megszívja magát a zab, majd mielőtt nekiállok sütni, hozzáadom a friss áfonyát.

Egy teflon edényben nagyon minimális (de akár el is hagyható) olajat hevítek, majd egy evőkanál segítségével 2 vagy akár 3 palacsinta kupacot halmozok. Takarék (!) lángon sütöm, hogy a közepe is jól átsüljön a tésztának. Majd mikor már kezdenek buborékok megjelenni a tetején, illetve az alja is aranybarnára sült, megfordítom és megsütöm a másik oldalát is.

Citrommal ízesített  natúr joghurttal, friss áfonyával és kakaóbab törettel tálaltam.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás