A sajttorta az egyik kedvenc tortám, amit otthon is bátran és szívesen elkészítek. Nem igényel sok pepecselést, időben a hűtések miatt kicsit hosszadalmasabb, de abszolút megéri a végeredményért.

Íme a legújabb, cukormentes változat:

Hozzávalók:
  • 1 csomag Gullón cukormentes, rostdús zabkeksz (170g)
  • 100g vaj
  • 500g mascarpone
  • 250g tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 30-40g Negyedannyi édesítőszer
  • vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 28 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele. Érdemes egy kisebb pohártalppal belenyomkodni, egyenletesebben fog elterülni. 160 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük és nagyjából 10 percig sütjük. Nyugodtan tegyük egy tepsibe a tortaformát, mert az olvadt vaj kicsoroghat a sütőbe és nem igazán kellemes, ha beleég az aljába.

 Addig keverjük össze a ‘krémet’. A tojások kivételével minden hozzávalót egy nagy tálba kimérünk, alaposan keverjük össze robotgéppel. Majd ezt követően egyesével adagoljuk hozzá a tojást, és mindegyiket egyenként jól keverjük el.

 A krémet ráöntjük a kekszrétegre, majd mehet be a 150 °C-os sütőbe 40-50 percre. Ha elektromos sütőnk van, akkor az aljába tegyünk egy edényben vizet, ha pedig gáztűzhelyünk van, akkor én a tepsibe öntöttem kb egy kisujjnyi vizet. Ettől szebben sül majd. Érdemes 30-35 perc környékén ránézni, nehogy nagyon megégjen a teteje. Ha úgy érezzük nagyon éget a sütő, érdemes alacsonyabb hőfokon tovább sütni.

Ha még remeg a közepe, lezárhatjuk a sütőt. Résnyire nyitott sütőajtóval hagyjuk a sütőben kihűlni a tortát.

Gyümölcszselé

750g erdei gyümölcskeveréket egy fazékban felteszek olvadni. Annyi vízzel öntöm fel, ami éppen ellepi. Közben fűszerezem ízlés szerint, most kevés gyömbér, édesítőszer, citromlé és egy késhegynyi kardamom került bele. Majd ha már langyosra melegedett, belerakom a teljes csomag étkezési zselatint, és forrásig hevítem.

 A kihűlt sajttortára öntöm, egy kicsit várok míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.

 

Jó étvágyat kívánok!

Az eredeti recept: https://sutitakarok.cafeblog.hu/2015/03/03/klasszikus-n-y-cheesecake/

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás