Buddha-bowl

Buddha-bowl

 

Rohanó világot élünk és ehhez tudnunk kell alkalmazkodni. Sokan a főzésen spórolnak időt az egyéb elfoglaltságaik előnyére, ám többek között ez is elhízáshoz vezethet. Főként akkor, ha rosszul válogatjuk össze az elfogyasztani kívánt ételeinket.
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, akkor ez a Buddha-tál egy tényleg szupergyors ebéd (vagy vacsora) ötlet. Akár irodán kívül is elfogyaszthatjuk, hiszen nem feltétlen igényel melegítést. Az elkészítési ideje a hozzáadott alapanyagok feldolgozottságától függ.

Hozzávalók egy személyre:

  • 30g quinoa szárazon (+85g víz)
  • 50g mirelit zöldborsó
  • 75g friss, pucolt gomba
  • 70g tofu
  • 45g csemege kukorica (cukormentes konzerv)
  • 30g jégsaláta
  • 20g rukkola

Szósz:

  • 2 teáskanál szójajoghurt
  • késhegynyi füstölt pirospaprika
  • só, bors

+Friss petrezselyemlevél

Elkészítés:

A quinoát kimérem, száraz teflon edényben elkezdem pirítani, majd pár perc után hozzáadom a vizet. Fedő alatt hagyom felforrni, majd takarék lángon addig főzőm, amíg a leve eltűnik.

Vízforralóban teszek fel vizet a zöldborsónak, majd egy lábosba kiöntöm és a forrásban lévő enyhén sós vízhez hozzáadom a zsenge zöldborsót. Kb. 5 percig főzöm, majd leszűröm.

A tofu mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítom. Majd ugyanebben a serpenyőben fogom a gombát is elkészíteni.

A gombát megpucolom, teflon serpenyőben kevés olívaolajjal meglocsolom. Só, bors, rozmaringgal fűszerezem és puhára párolom.

Érdemes a tűzhelyen több dolgot készíteni egyszerre, és nem egymás után, mert úgy valóban hosszadalmas lesz az elkészítés.

Ha mindennel elkészültünk, jöhet az összeállítás.

A videóban például az én kis kókusztálas verziómat láthatjátok.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás