A hétvégén készített sajttortához egy egész zacskó (750g) erdei gyümölcskeveréket befőztem zselatinnal, viszont nem volt szükség az összesre. Egy széles dobozba kiöntöttem a maradékot, ami a hűtőben könnyen formázható, vágható gyümölcszselévé szilárdult, így a zabkásáktól elkezdve a mai chia pudingomig szinte mindenhez fogyasztottam.

Megjegyzem, annyira megtetszett az ötlet, hogy később csak ezért fogok készíteni hasonló zseléket. 🙂

Korábban írtam már a chia magról egy posztot (ide kattintva megnézheted), így az előnyeit nem részletezném most. Mivel a kiegyensúlyozott táplálkozás híve vagyok, úgy gondolom, hogy az étkezéseink színesebbé tételéhez, és az egysíkú táplálkozás kikerüléséhez jó alternatíva lehet alkalomadtán egy chia puding is. Számos módon elkészíthető, ahány embert ismerek, kb mindenki máshogy készíti. Nekem ez a módszer vált be a legjobban (kísérleteztem többféleképpen is).

A recept:

ALAP

Hozzávalók:
  • 2 ek chia mag
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2-2,5 dl kókusztej (attól függően, mennyire púposan rakjuk a kókuszreszeléket)
  • édesítő ízlés szerint
Elkészítés:

Egy lábasba kimérem a kókusztejet, majd hozzáadom a többi összetevőt is. Elkezdem melegíteni addig, amíg a folyadék széle gyöngyözni kezd a lábas falánál. Közben párszor megkeverem, hogy ne legyen csomós. Lezárom, hagyom kihűlni, majd egy éjszakát pihentetem a hűtőben. Másnap fogyasztható is.

DEKOR

Gyümölcszselé (sajttortánál leírtak)

Fahéjas szójajoghurt  (fahéjjal és egy kevés édesítővel ízlés szerint kikeverem a joghurtot)

Kakaóbab töret

Kókuszchips

 

Jó étvágyat kívánok! 😉

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás