A túrógombóc egy fantasztikus étel, amit akár főételként, akár desszertként, de még uzsonnára is bátran fogyaszthatunk – persze, a megfelelő mennyiségben. Mindemellett pedig számos módon elkészíthetjük. Egy alternatív lehetőség a hagyományos búzadara elhagyására, ha lecseréljük például teljes kiőrlésű tönkölydarára.

A recept:

Hozzávalók:

– 500g túró
– 3 tojás
– 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölydara
– 1 csipet só
– 1 fél citrom reszelt héja

Morzsa:

– 1/2 bögre zsemlemorzsa

Öntet:

– tejföl
– édesítőszer (Negyedannyi) ízlés szerint
– citromlé ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, majd 1 órát hűtőben pihentetem, hogy a dara megduzzadjon. Ezt követően nedves kézzel gombócokat formázok belőle. Forró, de nem lobogó vízbe helyezem a gombócokat, és amint feljöttek a tetejére már rakom is a zsemlemorzsához.

A morzsa most sima panírmorzsa, amit száraz serpenyőben megpirítottam. (Illetve darált mákban van megforgatva a gombócok másik fele.)

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás