Húsmentes hétfő, vagy csak a karácsonyi habzsi-dőzsi után ennénk valami finomat? Tökéletes választás ez a krémleves. A vöröslencsét sima lencse társával ellentétben nem kell órákig áztatni, sem főzni. A hüvelyesek közül a legkönnyebben emészthető, így aki eddig puffasztó hatása miatt kerülte a lencseféléket, nyugodtan megpróbálhatja kezdésnek ebben a pürésített formában.

Hozzávalók:
– 40 dkg vöröslencse
– 1 fej hagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 3 közepes sárgarépa
– 1 ujjnyi petrezselyem gyökér
– 1 ek olaj
Fűszerek: 1 ek őrölt gyömbér (vagy egy ujjnyi friss), 1 ek kurkuma, 1 ek curry, só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát felkockázom, összekeverem az őrölt gyömbérrel. Egy edényben felhevítem az olajat, majd takarék lángon hozzáadom a hagymás keveréket és üvegesre párolom. Majd ezt követően hozzáadom a kockára vágott répákat (így gyorsabban megpuhulnak), kicsit lepirítom, és jöhet a lencse és a fűszerek. Jól összekverem, majd hideg vízzel felöntöm. Nyugodtan lehet több vizet adni hozzá, hiszen a lencsétől később nagyon be fog sűrűsödni. 3 babérlevelet raktam bele, só, bors ízlés szerint és fedő alatt indulhat a rotyogtatás. Először felforraltam, majd utána takarék lángon főztem amíg meg nem puhultak a répák. Turmixolás előtt a babérlevelet érdemes kihalászni belőle. Ha nem elég ízletes, vagy túl sűrűnek érezzük, akkor fűszerezzük utána, majd vízzel higíthatjuk, de forraljuk fel a víz hozzáadása után kicsit.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás