Vannak, akik kifejezetten a tortákért rajonganak, és vannak akik inkább a gyorsan elkészíthető süteményeket részesítik előnyben. Mindenkinek jó hírem van, hiszen ez a torta az alapanyagoknak köszönhetően nagyon gyorsan elkészíthető, csak győzzük kivárni, amíg a krém megdermed a hűtőben.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 140 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin keverék
  • 4 M-es tojás
  • 20 g kókuszolaj (helyettesíthető 10 g vízzel!)
  • 70 g víz
  • 40-50 gramm eritritnek megfelelő kristályos édesítőszer
Krém:
  • 500g mascarpone
  • 330g tejföl
  • 2 ek. instant kávépor
  • édesítőszer
  • 2 dl tej
  • ¾ cs. zselatin
Elkészítés:

Tészta:

  1. Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük ki. (nem kell külön felverni a tojásfehérjét!)
  2. Majd adjuk hozzá az édesítőszert és a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk krémesre.
  3. Ezután öntsük csatos sütőformába.
  4. Végül süssük készre, előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt. (alul-felül sütési programon!)
  5. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, vágjuk ketté, hogy tölthető legyen.

Krém:

  1. A tejben csomómentesre keverjük a kávéport és az édesítőt.
  2. Feltesszük pár percre főni, hozzáadjuk a zselatint, csomómentesre keverjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és keverjük össze a mascarponéval. Ne várjuk meg, míg teljesen kihűl, mert összecsomósodhat.
  3. A piskótára kenjük rá a krém felét a tortaformában, majd tegyük rá a másik lapot és a maradékot öntsük a tetejére.
  4. Szórjuk meg étkakaóval, és tegyük a hűtőbe pár órára, míg megdermed a zselatin.

 

Tipp: A krém mennyiségét a 20 cm-es tortaformához szerintem elegendő elfelezni, sajnos én azokból az alapanyagokból dolgoztam, amiket a hűtőben találtam, így lett krémben gazdag a torta. 20 cm-es tortaformából 8 szelet jön ki.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás