Őszi quinoa saláta

Őszi quinoa saláta

 

Nagyon régóta szerettem volna már kipróbálni a quinoát, de eddig valahogy sosem került a kosárba vásárlásnál. Most viszont sort kerítettem rá, és a végeredmény magáért beszél. Laktató, színes köret, ami bármilyen feltét mellett megállja a helyét. Sajnos a gabona köretek főzésében még nem vagyok profi, így sikerült péppé főzni.. (ezt is.. ^-^)

Recept (ahogy én készítettem):
  • 550g kockázott, tisztított édesburgonya (cserélhető sütőtökre)
  • 120g quinoa (szárazon mérve)
  • 60g pucolt, kockázott lilahagyma
  • 15g olívaolaj (3 ek.)
  • 1 ek. méz
  • 1 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:
  1. Édesburgonyát meghámozzuk, 1×1 cm-es kockákra felvágjuk. Felrakjuk enyhén sós vízben főzni. (Vagy teflon serpenyőben megsütjük őket.)
  2. A quinoát mossuk át folyó vízzel, majd kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni. Ha forr, vegyük takarékra és fedő alatt pároljuk kb 15 percig.
  3. Eközben pucoljuk meg, kockázzuk fel szintén 1×1 cm-es kockákra a lilahagymát.
  4. Készítsük el az öntetet: az olívaolajat, mézzel, citrom levével és a fűszerekkel keverjük simára.
  5. Ha minden elkészült, szűrjük le a vizet róla, tegyük egy nagy tálba őket. Forgassuk össze az édesburgonyát, a quinoát és a lilahagymát, majd kanalanként locsoljuk rá az öntetet, és óvatosan forgassuk át, hogy mindenhova jusson az öntetből.
  6. Éjszakára tegyük a hűtőbe állni, hogy az ízek összeérjenek.

 

Tipp: a citrom helyett készíthetjük alma- vagy fehérborecettel, valamint a méz helyett is használhatunk édesítőszert.


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás