Az egyik kedvenc tortámat hoztam el nektek ezen az esős napon. Egyszerű elkészíteni, az alapanyagok szintén minden háztartásban fellelhetők (jó, talán a mascarpone kivételével). Próbáljátok ki, ígérem, nem csalódtok benne!

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 ek. zabliszt
  • 3 ek. graham liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék dió (durvára törve)
  • 1 csipet só
  • 5 ek. édesítőszer
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
  • 4 kis db sárgarépa lereszelve
  • 2 db tojás
  • 3 ek. kókuszolaj (folyékony állapotban)

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • fél citrom leve
  • 1 tk. vanília aroma
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • fél pohár 12%-os tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A liszteket egy keverőtálba mérjük, majd hozzáadunk minden száraz hozzávalót (diót, sót, édesítőt, sütőport stb.)
  3. A tojásokat picit felverjük, majd jól összekeverjük a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal és hozzáadjuk a répát is.
  4. Az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe, és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy pici vízzel javíthatunk rajta. A piskótatésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
  5. Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntjük és 170 °C-on 45 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
  6. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét az édesítőszerrel, pár csepp citromlével, vanília aromával és a tejföllel egyneművé keverjük, majd pár percre hűtőbe tesszük. A krém elkészítésének számos variációja lehetséges, mindenkinek a fantáziájára bízom! 🙂
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel ízesítjük (elhagyható).

Tápanyagtartalom (10 szelet esetén)
1 szelet:

Energia: 194 kcal
Fehérje: 3,8g
Zsír: 16,7g
Szénhidrát: 6,7g

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás