Nyakunkon az eperszezon hát miért ne használnánk ki!

Már elég régóta nézegetem a diétásabbnál diétásabb süteményeket, melyek nem tartalmaznak sok kalóriát, cukrot, fehér lisztet és az alapanyagok sem kerülnek egy vagyonba. Tavaly tavasszal (talán pont egy évvel ezelőtt) bukkantam rá erre a szuper egyszerű süteményre, melynek az alapanyagai szinte minden háztartásban megtalálhatóak, de ha mégsem – durván 1000 ft-ból kétszer is meglehetne sütni. Mivel egy piskótatekercs szerű dologról van szó, féltem hozzálátni, lévén hogy soha nem csináltam még sima piskótát sem, de hát a bűntudatmentességért bármit. Jelentem, sikerült elsőre szépen feltekerni és a hűtőben szépen össze is dermedt. Úgyhogy ez senkinek ne okozzon problémát, lássatok hozzá bátran!

Hozzávalók a tésztához:

  • 15g kakaópor
  • 15g darált zabpehely
  • 75g tej (1.5%)
  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 1-2 eritrit
  • ½ tk. sütőpor

Töltelék:

  • 125g túró (félzsíros)
  • 20g tej (1,5%)
  • 135g eper
  • 10g zselatin fix
  • eritrit ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tojássárgát kikeverem az eritrittel, hozzáöntöm a tejet és a száraz hozzávalókat (sütőpor, kakaópor, zabpehely).
  2. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verem és beleforgatom óvatosan a masszába.
  3. Sütőpapíros tepsiben eloszlatom. 180°C-on előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm.
  4. Tölteléket turmixgépben összeturmixolom, hozzáadom az apróra vágott epret és a piskótára kenem. Felcsavarom a tésztát.
  5. Pár óra hűtés után könnyen szeletelhető.

Tápanyagértékek:

15 szelet esetén 1 szelet:

Energia: 32 kcal
Fehérje: 2,8g
Zsír: 1,2g
Szénhidrát: 2,1g

Tipp:
  • eritrit helyett folyékony édesítővel készítettem, de lehet használni bármilyen más édesítőszert. Amennyiben xilittel, nádcukor vagy bármilyen energia tartalmú édesítővel készül a tápanyag értékek egyértelműen magasabbak.
  • szilikonos sütőpapírt használtam, kevésbé ragadt le (nekem)
  • konyharuhával csavartam fel
  • alufóliába csomagolva tettem a hűtőbe, hogy tartsa a formáját
  • az epret mikor hozzáadtam a túróhoz kicsit turmixoltam rajta, mert a nagy eper daraboktól szétesik a piskóta

 

Bűntudatmentes nassolást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás